Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Budějcku klesl počet nemocných chřipkou o 30 procent

Počet pacientů trpících chřipkou a dalšími akutními respiračními onemocněními na jihu Čech v šestém týdnu klesl o 12 procent. Hygienici aktuálně evidují 1546 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Výskyt samotných chřipkových onemocnění od minulého týdne klesl o 6,3 procenta na 314 případů na 100 tisíc obyvatel.

„Tento týden bylo hlášeno dalších pět případů onemocnění chřipky typu A se závažným klinickým průběhem. Ve dvou případech došlo k úmrtí pacienta. Celkem tedy evidujeme v regionu od začátku roku 14 prokázaných úmrtí pacientů se závažným klinickým průběhem chřipky typu A,“ uvedl František Kotrba z krajské hygienické stanice.

Deset pacientů zemřelo na Českobudějovicku, tři na Táborsku, jeden pacient z Písecka zemřel doma.

Počet nemocných respiračními onemocněními klesl ve čtyřech ze sedmi okresů kraje. Nejvíce nemocných je teď na Táborsku a Českokrumlovsku, nejméně na Strakonicku.

Největší pokles počtu nemocných chřipkou zaznamenali v tomto týdnu lékaři na Českobudějovicku - o téměř 30 procent.

Nemocnost klesla tento týden ve všech věkových skupinách, především mezi mladými lidmi. Tomuto stavu napomohly i jarní prázdniny v okresech České Budějovice a Český Krumlov.

„Chřipková sezona trvá v regionu nezvykle dlouho - již šestý týden - a je mimořádná vysokým počtem komplikací a závažných klinických průběhů onemocnění. V nemocnicích a v zařízeních sociální péče platí stále zákazy návštěv,“ uzavřel Kotrba.

Jak dodal náměstek primátora Českých Budějovic Petr Podhola, na základě konzultace s řediteli domovů pro seniory, které zřizuje město, bude v sobotu zákaz návštěv ukončen. Jedná se o Domov pro seniory Máj i Hvízdal a Centrum sociálních služeb Staroměstská.

Zdroj: ČTK
Foto: www.c-budejovice.cz

Štítky chřipková epidemie, Jihočeský kraj, nemocnost, chřipka, nemoc, pacient, Česko, František Kotrba, okres České Budějovice, Krajská hygienická stanice, okres Tábor, České Budějovice, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Budějcku klesl počet nemocných chřipkou o 30 procent  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.