Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po chřipce zemřeli v Jihočeském kraji další dva lidé

V nemocnici v Českých Budějovicích a Táboře zemřeli v posledních dnech další dva lidé po chřipce. Oba se léčili s jiným vážným onemocněním. Celkem zemřelo po chřipce už osm Jihočechů, šest z toho v posledním týdnu.

V táborské nemocnici podlehl ve čtvrtek večer zhruba padesátiletý pacient, o den později pak zemřel v Českých Budějovicích pětaosmdesátiletý muž. „Oba se primárně léčili v nemocnicích s plicními chorobami,“ uvedl mluvčí budějcké nemocnice Jan Dušek.

Na území Jihočeského kraje přetrvává stav chřipkové epidemie, počet pacientů s respiračními chorobami v regionu se navíc v porovnání s minulým týdnem ještě nepatrně zvýšil. Podle hygieniků na 100 tisíc obyvatel momentálně připadá 1785 případů tohoto onemocnění.

Nemocnost v Jihočeském kraji vzrostla v porovnání s minulým týdnem téměř ve všech věkových kategoriích. Výjimkou je pouze skupina lidí od 15 do 24 let, kde výskyt onemocnění klesl o 7,6 procenta.

Kvůli chřipce platí zákaz návštěv ve všech nemocnicích s výjimkou prachatické. Stejné nařízení vydala v posledních dnech řada domovů pro seniory v Jihočeském kraji.

I když nemocnost v regionu v porovnání s minulým týdnem stoupla, provoz zatím nepřerušila žádná mateřská, základní nebo střední škola.

Zdroj: ČTK

Štítky Nemocnice České Budějovice, chřipková epidemie, mrtvý pacient, chřipka, Jihočeský kraj, nemoc, nemocnice, Tábor, Jan Dušek, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po chřipce zemřeli v Jihočeském kraji další dva lidé  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.