Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prvními novorozenci roku 2013 jsou Kubík a Evička

Jak už je zvykem, vždy na začátku nového roku se vypraví primátor Českých Budějovic do porodnice místní nemocnice, aby přivítal první občánky města. Nejinak tomu bylo i letos.

Tradice se týká vítání prvního Budějčáka, občas se ale stane, že se dřív narodí miminko bydlící mimo krajské město. Právě k tomu tentokrát došlo, a tak Juraj Thoma vítal hned dvě děti.

Prvním novorozencem roku 2013 se stal Jakub Knittl, který na svět přišel dvě hodiny a sedmnáct minut po novoroční půlnoci. Jako druhá se osm minut před osmou hodinou ranní narodila Eva Antonová. Jelikož Jakub bude bydlet na Borku, tím opravdovým prvním miminkem z Budějc se stala Evička.

Zástupci města i českobudějovické porodnice oběma novorozencům, respektive jejich rodičům, předali poukázky na odběr dětského vybavení v hodnotě pět tisíc korun.

Celkem se 1. ledna 2013 narodily čtyři děti, což podle slov primáře gynekologicko-porodnického oddělení Petra Sáka není moc. Běžný průměr je totiž šest miminek.

Autoři

Štítky novorozenci, České Budějovice, první miminka, porodnice, Juraj Thoma, Borek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvními novorozenci roku 2013 jsou Kubík a Evička  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.