Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

S těžkou chřipkou byli hospitalizováni další čtyři lidé

Celkem sedmnáct pacientů je aktuálně hospitalizováno v budějcké nemocnici s chřipkovým virem typu A. Přestože ve středu bylo avizováno, že u všech se potvrdila prasečí chřipka, podle dnešního sdělení vedení nemocnice zatím ještě laboratorní výsledky zpátky na jih Čech nedorazily.

U všech nakažených těžkou formou chřipky byly provedeny biologické odběry, které pracovníci nemocnice odeslali do pražských Centrálních laboratoří. Ty mají na starosti testování vzorků z celé republiky.

„Z těch sedmnácti pacientů máme největší podezření na vir H1N1 u jednoho. S definitivní jistotou to ale říct nemůžeme,“ upřesnil své včerejší vyjádření mluvčí Nemocnice České Budějovice Jan Dušek.

Jak dodal, prasečí chřipka nebyla dosud prokázána ani u zemřelé pacientky.

„Tato nákaza se týká všech věkových kategorií včetně dětí. Jak už jsem ve středu zmínil, tato chřipka nejvíce postihuje lidi s nějakým základním chronickým onemocněním a oslabenou imunitou,“ řekl Budějcké Drbně mluvčí Dušek.

I nadále proto v českobudějovické nemocnici trvá zákaz návštěv. K tomuto opatření již včera přistoupili také v Českém Krumlově, dnes se připojila táborská nemocnice a zítra se zavřou dveře pro veřejnost rovněž ve Strakonicích.

Zájem volit prezidenta projevilo kolem 250 hospitalizovaných pacientů, a tak volební komise je jediná, která společně s dozorem bude moci při nadcházejících volbách hlavy státu nemocnici navštívit.

Štítky prasečí chřipka, H1N1, Nemocnice České Budějovice, nakažení pacienti, vir typu A, chřipka, nemocnice, pacient, Česko, Jan Dušek, Drbna.cz, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S těžkou chřipkou byli hospitalizováni další čtyři lidé  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.