Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

KOMENTÁŘ: Čerpadlo nefunguje a světla nesvítí. Pro koho Dynamo dělá fotbal?

O tom, kam směřuje českobudějovické Dynamo, se v posledních týdnech příliš nemluví. Právě tahle otázka by přitom zajímala nejen fanoušky. Mimo hřiště totiž největší jihočeský klub předvádí kroky, nad kterými zůstává rozum stát. Odcházím z posledního ligového utkání a ptám se sám sebe, pro koho Dynamo dělá fotbal?

Jednou za čas mi fotbalová aplikace připomene starší utkání, která jsem na Střeleckém ostrově sledoval. Varnsdorf, Sokolov, Znojmo, Třinec. Klub, který podporuji, ušel za poslední roky kus cesty. Období, kdy fanouškům dělal radost, je ale pryč. Snad prozatím. 

O víkendu přijela na Střelecký ostrov pražská Sparta. Velké utkání v mnoha ohledech demonstrovalo to, v jaké kondici se klub nachází.

V 18:00, kdy má utkání začít, tázavě hledím na zhasnuté reflektory. Světla nesvítí, a tak zápas začíná o něco později. 

Po zápase se přímo na stadionu popere skupinka fanoušků z táborů obou klubů. Nepřehlednou melu krotí několik zaměstnanců bezpečnostní agentury. Ti však sotva mohou zabránit tomu, aby si několik lidí rozdalo pár ran pěstí před zraky běžných fanoušků včetně dětí. Dal se tenhle scénář očekávat? Bezpochyby. 

Policie na místě nezasahovala, stejně jako záchranka. Vedení Dynama na dotaz Budějcké Drbny věc nechce komentovat.

To, že se u stánků s občerstvením tvořily dlouhé fronty, je vedle toho všeho asi už jen malichernost. Pro ty, kteří na stadion chodí pravidelně, však nejde o nic nového. 

Po utkání trenér Brian Priske kritizuje stav hřiště a Dynamo místo "technických problémů" vysvětluje situaci rozbitým čerpadlem, které se nepodařilo opravit. Těžko se divit, že je i tohle terčem posměchu s ohledem na řadu nešťastných rozhodnutí či vyjádření vedení klubu z posledních měsíců. 

Střelecký ostrov v neděli vyprodali fanoušci Sparty, kteří obsadili z velké části i sektor pro domácí kotel. Ten již řadu týdnů na domácí utkání nechodí a navštěvuje pouze venkovní utkání.

Část fanoušků pak dokonce na zeď u stadionu, kde je možné se umělecký vyjádřit, nasprejovala nápis "Koubku táhni". Fotografii fanoušci zaslali Budějcké Drbně. 

Majitel klubu Vladimír Koubek v neděli na utkání dorazil, přítomen byl i zástupce firmy, která má Dynamu pomoci s hledáním nového partnera či investora. Přítomnost Lusoly Adewumiho však jen tiše proběhne stadionem.

Před nedávnem se Budějcká Drbna dotazovala na to, jaká je současná situace spojená se snahou stabilizovat klub, ani to však vedení nechce komentovat. 

Hráči a realizační tým mezitím dělají vše pro to, aby zachránili nejvyšší soutěž v Českých Budějovicích. Maximum odvádí i lidé v akademii a také někteří další zaměstnanci v klubu, podmínky pro svou práci mají však velmi složité. 

Budu jim i klubu držet palce tak, jako jsem to dělal v uplynulých letech. Ptám se ale nejen sám sebe, pro koho Dynamo dělá fotbal? 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky dynamo, české budějovice, sport, fotbal, komentář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Chán

Souhlasím s fanoušky. Pan Koubek si do Dynama přišel nahrabat peníze a domníval se, že tým rozprodá a vydělá na tom. Fotbal ho moc nezajímal. Slyšel jsem (nemám to potvrzené),že měl zájem koupit klub majitel Kooh-i noru. Tam byla šance, dnes tu šanci nevidím, protože je hodně mužstev které mají větši perspektivu pro investice.

Čtvrtek, 4. dubna 2024, 10:08Odpovědět

KOMENTÁŘ: Čerpadlo nefunguje a světla nesvítí. Pro koho Dynamo dělá fotbal?  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.