Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Květen vyvrcholí novým festivalem v budějcké Besedě!

Nabušený line-up festivalu BeSeeda. vám 30. května ve své pilotní edici nabídne rappery Vladimíra 518 a Oriona (PSH), Jamese Cola nebo jihočeskou reggae kapelu Pub Animals!

BeSeeda. je nový kulturní formát, který odstartuje 30. května open-air festivalem na krásném místě v budějcké Besedě. „Chceme oslovit hlavně Budějčáky ve věku od 18 do 32 let a starší generaci, která ale zůstala duší mladou. Sérii tematicky lazených akcí začínáme s pořádnou urban party, která bude o reggae a kvalitním hip-hopu, do budoucna se ale můžete těsit třeba na funky, jazz nebo dance edice,” říkají organizátoři z Poolina Creative Crew.

A o co přesně v květnu půjde? V 16 hodin začne program přednáškou Vladimira 518 na téma městské kmeny. Zhodnotí stav městských subkultur a jejich historický vývoj, součástí bude - jak jinak - beseda. V 17:30 vystoupí českobudějovická taneční parta Budside se svým freestyle superjamem přímo mezi návštěvníky a v 18:00 začne koncert zbývajících členů rapové bandy PSH - Oriona a DJe Mike Trafika, které ještě doplní James Cole. Na vrchol, kterým bude koncert budějckých zvířat, kapely Pub Animals, připraví diváky DJ Ramel.

To není všechno, parkoviště Besedy také zaplaví barevné papírové lampiony, které vyvolají příjemnou atmosféru a navíc zajímavě osvětlí prostor. Základním stavebním prvkem například barů nebo podia bude bambus, také uvnitř bambusových tyčí budou světla a stejně tak se rozsvítí stromy na parkovišti Besedy. Světlo vůbec bude významným prvkem celé akce. „Protože navazujeme na výročí 750 let města, chceme promítat na stěny starou podobu areálu Besedy nebo nejstarší dochované fotografie Budějc a propojovat tak současnost s minulostí,“ doplňuje organizátor Pavel Podruh.

Vstupenky na akci můžete pořídit na místě nebo v předprodeji ve Streetmarketu na adrese Rudolfovská 1996/7, bližší info zde: http://goo.gl/ed1prK.

Připojte se k BeSeeda. a nenechte si ujít další akce: http://goo.gl/CzoQTq

PR text

Štítky festival, BeSeeda, Beseda, Orion, Vladimir 518, PSH, Pub Animals, hudba, reggae, hip-hop, hudební skupina, James Cole, Pavel Podruh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Květen vyvrcholí novým festivalem v budějcké Besedě!  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.