Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Poslední prověrka před Apeldoornem. Jihostroj přivítá doma Příbram

Těžký los mají na začátek sezony připraveni hráči VK České Budějovice. Ve čtvrtém kole UNIQA volejbalové extraligy je ve Sportovní hale čeká jejich poslední čtvrtfinálový soupeř - VK Euro Sitex Příbram. Kocouři dorazí na jih Čech i s bývalými českobudějovickými hráči Davidem Juračkou, Petrem Šulistou a Ondřejem Lopatou.

Všechny navíc vede jihočeskému volejbalovému publiku velmi dobře známý trenér René Dvořák. Ten však se svým týmem nevstoupil do nového ročníku české nejvyšší soutěže zcela úspěšně. V prvním střetnutí sezony prohráli jeho svěřenci ve třech setech na hřišti Odoleny Vody. Domácí reparát s Ostravou už sice byl úspěšnější, přesto by ale Příbram brala raději tři body než pouze dva.

Ve čtvrtek zamířil VK Euro Sitex Příbram na sever Čech k úřadujícímu šampionovi. Kouč Dvořák byl sice se vstupem do utkání spokojen, ale jeho hráčům se přestalo dařit na přihrávce a set ztratili. Podobně tomu bylo i ve druhé části, kde navíc Příbrami odešel servis. Zlepšení přišlo ve třetí sadě, kterou pro sebe nakonec Středočeši získali, nicméně vlastními chybami se ve čtvrtém dějství připravili o další boj s Duklou. Ta je tak porazila ve čtyřech setech.

Naopak Jan Svoboda si nemůže na výsledky volejbalistů Jihostroje vůbec stěžovat. Jeho tým nejprve získal cennou výhru v Benátkách nad Jizerou, v dohrávce 2. kola poté zničil extraligového mistra z Liberce ve třech setech a ukázal, že se nové posily rychle zapracovaly do sestavy. Velkým pozitivem bylo, že se na hráčích neprojevila nervozita z celého večera, protože jejich duelu předcházel Zápas legend.

Nic lehkého nečekalo na Jihočechy ani ve třetím kole. S nováčkem soutěže z Kladna se však dokázali popasovat. První set patřil jasně hostům, ve druhém už Kladno využilo chyb Jihostroje a srovnalo krok. V další části duelu se ale naplno projevily zkušenosti Českých Budějovic, které zvládly napínavé koncovky a znovu získaly tři body. „Pro nás to bylo nesmírně těžké utkání. Kvůli zraněním jsme hráli v trochu improvizované sestavě, ale tím nijak nesnižuju výkon domácích. Hráli euforicky a dobře. Ty sety se rozhodovaly, až na ten první, víceméně v koncovkách. Jsem rád, že odjíždíme se třemi body, ale nejsem spokojen s naším výkonem,“ říkal po utkání Jan Svoboda.

Sobotní utkání 4. kola UNIQA volejbalové extraligy začíná ve Sportovní hale v 18 hodin. Rozhodčími střetnutí bude duo Buchar - Velinov. Pro ty, kteří nezavítají do ochozů, je jako tradičně připraven přímý přenos na tvcom.cz.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do sobotního poledne následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Který ze současných hráčů Příbrami patřil v minulé sezoně mezi dvanáct hráčů A-týmu Jihostroje?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky Příbram, soutěž, Jihostroj, Apeldoorn, VK Jihostroj České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, Česko, Uniqa Insurance Group, Jan Svoboda, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Poslední prověrka před Apeldoornem. Jihostroj přivítá doma Příbram  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.