Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Testy na koronavirus už se na letišti dělat nebudou. Zůstává odběrné místo u nemocnice

Testy na koronavirus bude budějcká nemocnice od soboty provádět pouze na odběrném místě v areálu nemocnice. Důvodem je snížení počtu testů, které se v posledních dnech prováděly. V případě, že by se situace změnila, budou odběry na letišti znovu aktivovány.

Odběrná místa českobudějovické nemocnice na covid-19 mají aktuálně objednací dobu do druhého dne. Jejich vytížení v posledním týdnu kleslo na třetinu až polovinu. Z tohoto důvodu pozastavujeme činnost odběrného místa na letišti v Plané u Českých Budějovic, které bude naposledy v provozu v pátek 20. listopadu,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.  

Odběrné místo pro automobily bude do konce listopadu v režimu „stand-by“ připravené na opětovnou rychlou aktivaci v případě nárůstu počtu osob indikovaných k vyšetření na covid-19. Nadále zůstává v činnosti hlavní odběrné místo pro pěší na hlavním parkovišti nemocnice, které je v provozu ve všední dny od 9 do 14 hodin.

„I nadále průběžně sledujeme obsazenost odběrných míst a v případě prodlužování termínů reagujeme navýšením kapacity odběrů,“ doplnil Šnorek.

Vyšetření na covid-19 provádí českobudějovická nemocnice pouze osobám s platnou žádankou od lékaře nebo hygienické služby a to po předchozím objednání pomocí objednávkového systému dostupného na www.nemcb.cz

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, testy, letiště, České Budějovice, nemocnice, COVID-19, Nemocnice České Budějovice, Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy na koronavirus už se na letišti dělat nebudou. Zůstává odběrné místo u nemocnice  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.