Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Babiš: Od července by mělo být na kultuře 5000 lidí venku a 2000 uvnitř

Od 1. července by se měl zvýšit maximální počet účastníků na kulturních akcích na 5000 venku a 2000 uvnitř za určitých opatření. V dnešním videu na sociálních sítích to řekl premiér Andrej Babiš (ANO).

Aktuálně od úterý 8. června platí, že na kulturních akcích může být 1000 lidí uvnitř a 2000 venku. Podmínky testování se v kultuře sjednotily s restauracemi a na kulturních akcích je možné konzumovat občerstvení formou bufetu nebo bufetu s obsluhou s výjimkou konzumace v hledišti. Stále platí, že je možné naplnit jen polovinu hlediště venku i uvnitř.

Od pondělí 14. června ale bude kapacita venku už bez omezení, pro vnitřní sály stále budou moci pořadatelé využít jen polovinu kapacity. Uvnitř budou moci i nadále být jen usazení diváci, venku bude možné prodávat i lístky na stání s tím, že na každého diváka musí vyjít čtyři metry čtvereční. Stále bude pro návštěvníky platit nutnost mít zakryté dýchací cesty.

Žáci a učitelé v Jihočeském kraji by mohli při výuce odložit respirátory, uvedl Vojtěch

Školáci a učitelé v Libereckém, Zlínském a Jihočeském kraji zřejmě nebudou muset mít respirátory při výuce ve třídách. Řekl to dnes ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v Ústí nad Labem, kde se nechal ve velkokapacitním centru očkovat....

Co se týče roušek ve školách žáci a učitelé je při výuce aktuálně nemusí nosit ve většině krajů, výjimkou jsou Jihočeský, Zlínský a Liberecký kraj. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dnes v Ústí nad Labem uvedl, že povinnost bude zřejmě zrušena i ve zbývajících oblastech. Povinnost mít zakrytý nos a ústa zůstala pro přestávky a společné prostory škol.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Andrej Babiš

Štítky koronavirus, kultura, kulturní akce, rozvolnění, Andrej Babiš, ANO 2011, Adam Vojtěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babiš: Od července by mělo být na kultuře 5000 lidí venku a 2000 uvnitř  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.