Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: Na Jindřichohradecku vzplála tři pole. Nejhorší je situace u obce Stříbřec

Jihočeští hasiči mají plné ruce práce. Aktuálně zasahují u třech požárů, ten nejrozsáhlejší je u obce Stříbřec, kde je vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu.

Máme hlášený požár pole vzrostlého ječmenu, měly by tam být i dva kombajny. Na místě zasahují dvě jednotky profesionálních hasičů a dobrovolní hasiči z Jindřichova Hradce a obcí Stráž nad Nežárkou, Mníšek, Stříbřec a Chlum u Třeboně. Museli jsme zažádat i o letecké hašení z Hosína,“ řekla tisková mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Požár zasáhnul 22 hektarů pole se vzrostlým ječmenem. Na poli v době vzniku požáru a jeho prvotního šíření pracovalo několik kombajnů a zemědělských strojů. Všechny stihly hořící pole opustit, nikdo nebyl zraněn, žádný ze strojů požár nepoškodil,“ dodal velitel zásahu. I přes rychlý zásah hasičských jednotek byla škoda vyčíslena zhruba na 600 tisíc korun.

Dále by měla hořet pole u obcí Branná a Kardašova Řečice. Podle Matějů už by ale rozsah těchto požárů neměl být velký.

Štítky požár, oheň, pole, hasiči, dobrovolní hasiči, Stříbřec, okres Jindřichův Hradec, Jindřichův Hradec, Stráž nad Nežárkou, Hosín, Chlum u Třeboně, Mníšek, Branná, Kardašova Řečice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: Na Jindřichohradecku vzplála tři pole. Nejhorší je situace u obce Stříbřec  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.