Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Opilý muž napadl svou přítelkyni a vysokozdvižným vozíkem poškodil halu firmy

Hádka s přítelkyní odstartovala šílené tři hodiny třiatřicetiletého muže ze Strakonicka. Ženu fyzicky napadl, poté zběsile jezdil s vysokozdvižným vozíkem po výrobních halách a nakonec sedl na kolo a vydal se směrem k Vodňanům. Za jeho jednáním stál alkohol.

K napadení o sedm let mladší přítelkyně došlo už v srpnu před jejím domem. Muž jí nejprve vulgárně nadával, následně ženu fyzicky napadl. Za jednáním agresora byl alkohol. Hádkou však pro třiatřicetiletého muže celý večer neskončil. Vydal se do firmy, kde pracuje. V ní se zmocnil vysokozdvižného vozíku.

„Jezdil po výrobních halách, kde poškodil podlahu a další stroje, do kterých úmyslně najížděl. Škoda, kterou zde vozíkem způsobil, byla vyčíslena na přibližně 115 tisíc korun. Po karambolu, který za sebou zanechal, vozík odstavil a pracoviště opustil,“ popisuje mluvčí strakonických policistů Jaromíra Nováková. Přestože už na místo přijížděla hlídka strážců zákona, muže to v jeho chování nezastavilo. Nasedl na odstavené jízdní kolo ve firmě a vydal se směrem na Vodňany.

„Jeho nestabilní a riskantní jízda rozhořčila kolemjedoucího řidiče vozidla, který zastavil a muže začal napomínat. Navíc o nebezpečném cyklistovi informoval prostřednictvím telefonní linky Policii České republiky. Opilý muž kolo na Podsrpu odhodil včetně jedné svojí boty a napůl obutý se pěšky vydal směrem do Strakonic, kde si jej všimla hlídka městské policie, která muže předala policistům,“ doplňuje Jaromíra Nováková.

Následná dechová zkouška prokázala, že při chování třiatřicetiletého muže hrál roli alkohol. V jeho krvi bylo naměřeno přes dvě promile alkoholu. Pachatel měl navíc uložený zákaz řízení motorových vozidel platný od ledna tohoto roku.

Foto Mdornseif (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 4.0-3.0-2.5-2.0-1.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0-3.0-2.5-2.0-1.0)], via Wikimedia Commons

Štítky vozík, alkohol, Vodňany, okres Strakonice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž napadl svou přítelkyni a vysokozdvižným vozíkem poškodil halu firmy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.