Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Rozmlsaní zloději se zaměřili na potraviny. Kradli čokoládu, klobásy nebo ořechy

Jihočeští policisté se v poslední době potýkají s kuriózními případy. Pokud ovšem čekáte scény z Kobry 11, budete zklamáni. Zloději se totiž nezaměřují na auta, jak je tomu v německém seriálu, jejich cílem jsou potraviny.

V pondělí 23. října vyjížděli písečtí policisté do prodejny v Obchodní ulici, kde měli řešit kráděž zboží. „Dvacetiletý mladík zde měl z prodejní plochy odcizit osmnáct balení mandlí, které si uschoval do batohu a pronesl přes pokladny bez zaplacení. Během prošetřování případu vyšlo najevo, že podezřelý mladý muž z Příbramska má problémy se zákonem opakovaně. V minulosti již byl za krádeže odsouzen,“ řekla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Případ je prošetřován ve zkráceném přípravném trestním řízení, mladík by se tak mohl během dvou týdnů ocitnout před soudem.

Recidivisté ale kradly i klobásy a čokoládu

Ve stejný den sdělili prachatičtí policisté podezření z přečinu krádeže šestatřicetiletému muži, který měl z jednoho prachatického obchodu odnést dvě a půl kila čabajské klobásy. 

Muž měl klobásy u pokladny zamlčet, čímž poškozené organizaci způsobil škodu za nejméně sedm set korun. Podezřelý se uvedeného jednání dopustil i přesto, že už byl za obdobný přečin v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Další prověřování provádí prachatičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se podezřelý bude muset ze svého jednání do dvou týdnů opět zodpovídat před soudem,“ popsala případ tisková mluvčí prachatické policie Martina Joklová.

Poslední případ krádeže řešili českokrumlovští policisté. Šestadvacetiletý muž se měl na začátku října dopustit krádeže osmačtyřiceti čokolád Milka. „Při krádeži byl k jeho smůle přistižen. Mladý muž se uvedeného skutku měl dopustit i přesto, že byl již v uplynulých třech letech za obdobný trestný čin pravomocně odsouzen. Českokrumlovští policisté tak v pondělí, 23. října, zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež,“ popsala Lenka Pokorná.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky policie, krádež, zloděj, potraviny, čokoláda, Kobra 11, okres Příbram, jídlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozmlsaní zloději se zaměřili na potraviny. Kradli čokoládu, klobásy nebo ořechy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.