Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sundat nohu z plynu dělá mnohým řidičům velký problém. Potvrdily to další policejní akce

Policisté si i na jihu Čech posvítili na motoristy. Během dvou velkých celorepublikových dopravních akcí obsadili několik hlavních i vedlejších silničních tahů. Ve třech dnech a šesti hodinách zkontrolovali celkem 775 vozidel. Odhalili 320 přestupků, z nich nejčastějším prohřeškem bylo nedodržení nejvyšší povolené rychlosti. A to ve 184 případech.

První dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena na nákladní a autobusovou dopravu. Několik hlavních i vedlejších silničních tahů obsadilo bezmála osm desítek dopravních policistů. A ti během tří dnů zastavili 515 vozidel. Přitom zjistili 194 přestupků, když nejčastějším proviněním řidičů bylo porušení nejvyšší povolené rychlosti jízdy, a to ve 104 případech. V jednom případě policisté zastavili řidiče, který „šoféroval“ pod vlivem alkoholu. Sedmnáct vozidel bylo v nevyhovujícím technickém stavu.

„Zároveň jelo pět řidičů po dálnici bez platné známky, v osmadvaceti případech porušili řidiči nákladních aut zákon, například šest z toho bylo překročení bezpečnostní přestávky a doby jízdy," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Většina přestupků byla na místě vyřešena uložením příkazu – blokové pokuty, jen několik případu strážci zákona předali do správního řízení na místně příslušné obce s rozšířenou působností.

„Při druhé akci s názvem Adrenalin si policisté posvítili na řidiče motocyklů. Během šesti hodin více než čtyřicet dopravních policistů zastavilo a zkontrolovalo 256 motorových vozidel, z nichž jednou třetinou byly právě zmiňované motorky," informoval mluvčí.

Policisté zjistili celkem 136 přestupků, kdy osmdesát řidičů opět porušilo nejvyšší povolenou rychlost jízdy. Ve čtyřech případech si před jízdou dopřáli zakázané alkoholické nápoje. osm lidí se před jízdou nepřipoutalo bezpečnostním pásem. Pouze jeden řidič motorky se dopustil přestupku, který s ním vyřešen uložením příkazu na místě.

„Strážci zákona z řad dopravní, pořádkové i cizinecké policie, se denně snaží svou přítomností na komunikacích preventivně působit na všechny řidiče a to nejen během prázdninového provozu, ale i v dalších měsících roku," podotkl Bajcura.

Štítky krimi, doprava, policie, řidič, kontrola, pokuta, Jihočeský kraj, Česko, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sundat nohu z plynu dělá mnohým řidičům velký problém. Potvrdily to další policejní akce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.