Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Spálené jídlo na sporáku vyhnalo z hotelu v Hluboké nad Vltavou všechny hosty i personál

Hodně nepříjemný budíček zažili včera nad ránem hosté hotelu v Masarykově ulici v Hluboké nad Vltavou. Z postelí a z pokojů je vyhnal údajný požár. Ale jak se později ukázalo, šlo naštěstí jen o poplach, který způsobilo spálené jídlo na sporáku.

Kvůli hlášenému požáru do hotelu v Masarykově ulici v Hluboké nad Vltavou včera ve 3:37 hodin dorazilo několik desítek hasičů. Přijely osádky cisteren, rychlého zásahového automobilu a automobilové plošiny profesionálních hasičů ze stanice České Budějovice a jednotky Sborů obcí Hluboká nad Vltavou, Hrdějovice a Zliv. Ještě před příjezdem prvních hasičů se z hotelu evakuovalo 87 lidí. Nikdo z nich neutrpěl při události naštěstí žádnou újmu na zdraví.

„Hasiči průzkumem zjistili, že za poplach může silné zakouření prostoru, které způsobily připálené potraviny na sporáku. Jídlo ale jen kouřilo, plameny z něj nešlehaly. Přesto hasiči prověřili, že žádné nebezpečí požáru v hotelu nehrozí. Po čtvrté hodině ranní byl hotel odvětrán a ubytovaní i personál se mohli vrátit. Škoda žádná nevznikla," uvedla k zásahu mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Štítky krimi, hasič, jídlo, spálení, poplach, kouř, hotel, evakuace, host, Hluboká nad Vltavou, Českobudějovicko, sporák, České Budějovice, Hrdějovice, Zliv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spálené jídlo na sporáku vyhnalo z hotelu v Hluboké nad Vltavou všechny hosty i personál  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.