Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Volyňští policisté zachránili život muži, použili defibrilátor a poskytli mu masáž srdce

Velké poděkování si zaslouží volyňští policisté Josef Kainc  a Rudolf Němec  od jednašedesátiletého muže a jeho blízkých. Dva dny před koncem roku totiž tomuto šťastlivci zachránili život s pomocí defibrilátoru.

„V sobotu po dvanácté hodině jsme obdrželi od operačního důstojníka oznámení o muži, který zkolaboval před budovou vlakového nádraží ve Volyni,“ přibližuje zásah jeden ze zachránců, policista Josef Kainc. Policejní hlídka dorazila na místo události střelhbitě, během dvou minut od oznámení. Před stanicí nalezla staršího muže ležícího na zemi.

„Na místě jsme zjistili, že je pán v bezvědomí a nedýchá“, upřesňuje druhý člen hlídky Rudolf Němec a pokračuje: „Neváhali jsme a použili defibrilátor. Přístroj zhodnotil srdeční rytmus a pacientovi podal první pomoc. S kolegou jsme se začali střídat v srdeční masáži.“ 

To už na místo dorazila také záchranka ze Strakonic, která si muže převzala do své péče. Policisté záchranářům dál pomáhali se srdeční masáží. Resuscitace podle jejich odhadu trvala přibližně čtyřicet minut.

„Rychlý sled událostí, včasný příjezd a profesionální jednání policistů a rychlá pomoc záchranářů napomohly k obnovení životních funkcí muže. Poté ve Volyni přistál záchranářský vrtulník, který pacienta transportoval do nemocnice,“ doplňuje policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Defibrilátor vozí volyňští policisté na palubě svého služebního auta od listopadu. „Přístroje zapůjčili záchranáři na ta policejní oddělení, kde není v blízkosti umístěna výjezdová skupina záchranné služby. Zdravotníky proškolení policisté tak mohou účinně zasáhnout ještě dříve, než na místo dorazí sanitka s posádkou a příslušným vybavením,“ vysvětluje mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Strakonicko, Volyně, krimi, policie, záchrana, defibrilátor, masáž srdce, masáž, Rudolf Němec, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volyňští policisté zachránili život muži, použili defibrilátor a poskytli mu masáž srdce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.