Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Na Máji havaroval trolejbus. Nehoda si vyžádala osm zraněných

, aktualizováno 24. června 2019, 13:13

Krátce po osmé hodině ráno se na sídlišti Máj srazil trolejbus s osobním autem. Při střetu bylo zraněno osm lidí. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Silnice byla několik hodin uzavřená.

K nehodě došlo krátce po osmé hodině ráno na křivotace ulic Antonína Barcala a Větrná. Podle policejní mluvčí Lenky Krausové šlo o střet trolejbusu a osobního auta. „Z prvotního šetření vyplývá, že sedmašedesátiletý řidič osobního automobilu, nedal přednost řidičce trolejbusu, která jela po hlavní komunikaci. Došlo ke střetu, po kterém trolejbus vyjel mimo silnici a narazil do sloupu,“ uvedla Krausová.

Při nehodě bylo zraněno celkem osm osob, kterým poskytli péči zdravotní záchranáři a převezli je k ošetření do nemocniceZdravotnická záchranná služba vyhlásila mimořádnou událost prvního stupně, nemocnice České Budějovice aktivovala traumatologický plán.

„Nejvážnější zranění utrpěla dvaačtyřicetiletá řidička trolejbusu, která po nárazu zůstala zaklíněná v kabině. Při střetu utrpěla těžká vícečetná poranění. Zdravotníci ji ještě v kabině poskytli nezbytnou péči a po vyproštění ji uvedli do umělého spánku a napojili na umělou plicní ventilaci. Její stav se podařilo zdravotníkům stabilizovat. Následně byla transportována na anesteziologickoresuscitační oddělení českobudějovické nemocnice,“ popsala tisková mluvčí záchranářů Petra Kafková

Ostatní pacienti utrpěli lehká až středně těžká zranění, jednalo se o převážně o pohmožděniny, tržné rány a méně závažné zlomeniny.

„Nehoda v těchto místech mě nepřekvapuje. Když je tady velký provoz, je spousta lidí nedočkavých. Bydlím tady kousek a ty nehody vidím. Když jsem přišel na místo, tak záchranáři zrovna vytahovali řidičku trolejbusu. Pár lidí mělo krunýř a nastupovali do sanitek,“ popsal nehodu jeden ze svědků.

„Viděla jsem přijíždět sanitky. Vím, že paní co řídila trolejbus, jezdí už mnoho let. Řidič z osobáku jí nedal přednost. Paní na tom byla hodně špatně. Záchranáři s ní komunikovali. Ptali se ji jestli hýbe rukama. Naznačovala, že ano. Jak měla zaražený volant, tak nemohla hýbat nohama. V sanitce pak zkolabovala, takže ji oživovali, a pak odvezli do nemocnice,“ řekl další ze svědků.

Podle svědků se zraněným lidem snažili pomáhat lidé, kteří na místě byli. Svědci se snažili otevřít dveře trolejbusu. Přesnými příčinami a okolnostmi dopravní nehody se zabývají českobudějovičtí kriminalisté.

Autoři | Foto Adéla Cinklová, čtenáři Budějcké Drbny

Štítky krimi, nehoda, České Budějovice, automobil, havárie, Lenka Koloušková, Nemocnice České Budějovice, Antonín Barcal

FOTO/VIDEO: Na Máji havaroval trolejbus. Nehoda si vyžádala osm zraněných  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.