Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žhář za tři roky založil minimálně deset požárů, způsobil škodu za nejméně 135 tisíc

Dačičtí policisté ve spolupráci s jindřichohradeckými kriminalisty a s dačickými hasiči dopadli muže, který od září roku 2016 úmyslně zakládal požáry a to pomocí zapalovače či rozpáleného výfuku mopedu. Podezřelý muž napáchal celkovou škodu za nejméně 135 tisíc korun.

Muž požáry na Dačicku zakládal od 12. září roku 2016 do 12. května letošního roku. Jeho žhářskému útoku neuniklo například myslivecké zařízení pro přikrmování zvěře ani stoh obilné slámy v lokalitě zvané "Za Pekárnou".

„Naposledy se měl pokusit letos v květnu úmyslně založit požár stodoly patřící k neobydlenému domu v obci na Dačicku, když měl zapalovačem zapálit dřevěná vstupní vrata a dřevěnou výplň ve zdi stodoly. Pomocí odložené hořící cigarety se měl pokusit zapálit další dřevěnou výplň ve zdi stodoly, čímž došlo na dvou místech k začínajícímu požáru, který byl ale již v jeho prvopočátku uhašen náhodným kolemjdoucím. Díky včasnému zásahu nedošlo ke shoření stodoly a v tomto případě byly uchráněny hodnoty za nejméně 200 tisíc korun,“ uvedla tisková mluvčí policie Hana Millerová.

Podezřelý muž se při výslechu dačickým policistům přiznal. Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování z Jindřichova Hradce v pondělí vyhotovil usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelého muže. Svým jednáním totiž naplnil znaky trestného činu poškození cizí věci.

Foto pixabay.com

Štítky žhář, policie, Jindřichohradecko, požár, hasiči, stodola, Dačice

Žhář za tři roky založil minimálně deset požárů, způsobil škodu za nejméně 135 tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.