Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Senior se nevrátil z honitby. Policie po něm pátrala celou noc

Rozsáhlou pátrací akci mají za sebou krumlovští policisté, kteří na začátku týdne hledali seniora, který se vydal do lesa na honitbu. Domů se ale nevrátil. Myslivce se podařilo najít až druhý den ráno.

Senior se vydal v pondělí kolem třetí hodiny odpoledne do honitby Soběnov. Domů se ale nevrátil, a proto rodina nahlásila jeho zmizení na policii.  

„Policisté rozjeli okamžitě pátrací akci po seniorovi a vozidle, kterým se do lesa vydal. Od rodiny zjistili místa, kam chodil, a také se dozvěděli, že rodina, kamarádi a myslivci už také prohledávají jeho obvyklá místa. Policisté oslovili i policejní letku, bohužel pro let vrtulníku nebyly vodné meteorologické podmínky,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner

Celou noc po muži pátralo několik desítek policistů. Seniora se podařilo najít až druhý den v osm ráno. „Muže uviděl náhodný řidič, který ho svezl domů a informoval policii. Policisté pak zjistili, že noc byla pro seniora hodinami hrůzy. V honitbě s vozem zapadl, při pokusech vyjet vozidlo zahořelo a přišel tak o vozidlo, zbraň i doklady. Bloudil pak v noci po lese, až došel k silnici, kde mu řidič zastavil. Naštěstí neutrpěl žádné zranění. Velké poděkování patří i rodině a kamarádům hledaného myslivce, popsal Matzner.

Pro podobné případy, které se často opakují, policisté pátrají po ztracených houbařích i výletnících, je důležité vždy říci rodině, do jakých míst jdu a také mít u sebe nabitý mobilní telefon pro přivolání pomoci.

Foto Jana Kroneislová

Štítky policie, krimi, pátrání, honitba, les, myslivost, Soběnov

Senior se nevrátil z honitby. Policie po něm pátrala celou noc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.