Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Opilý muž se zákazem řízení předstíral, že je někdo jiný. Před strážníky se schoval na sedadlo spolujezdce

Šestadvacetiletý muž z Volarska sehrál včera v noci komedii na českobudějovické strážníky. Když ho hlídka zastavila tvrdil, že za volantem vůbec neseděl a vydával se za někoho jiného. Navíc nadýchal 1,43 promile.

Hlídka řidiče, který měl problém s řízením svého auta, vyhmátla včera krátce před půlnocí na Husovce. „Jakmile muž strážníky uviděl, přidal plyn a snažil se ujet. Hlídka ho ale zastavila. Muž za volantem však na příchod strážníků nečekal a snažil se přesunout na sedadlo spolujezdce. Místo mu však musela předtím uvolnit jeho spolujezdkyně, která vystoupila z auta. Muž na dotaz strážníků, zda před jízdou požil alkohol, odmítal i přiznat, že vůbec za volantem seděl,“ popsala tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Když po něm strážníci chtěli doklady, vyrukoval se smyšlenou totožností. Nakonec svou občanku ukázal. Provedená dechová zkouška prokázala, že muž se před jízdou posilnil alkoholem – nadýchal 1,43 promile. „Strážníci navíc zjistili, že šestadvacetiletý muž má zákaz řízení. Opakovanou dechovou zkoušku na alkohol i odběr biologického materiálu však řidič odmítl. Strážníci na místo mezitím přivolali hlídku policie, která muži zakázala další jízdu,“ dodala mluvčí. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky alkohol, zákaz řízení, městská policie, řidič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž se zákazem řízení předstíral, že je někdo jiný. Před strážníky  se schoval na sedadlo spolujezdce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.