Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podnapilé mladíky museli z autobusu vyprovodit až přivolaní strážníci

Parta mladíků se před jízdou v městské hromadné dopravě posilnila alkoholem. Během jízdy si nadávali a došlo i na fyzický útok. Z autobusu se je pokusil vyhodit řidič autobusu. Bohužel neúspěšně. Na místo proto musela přijet hlídka strážníků městské policie.

O rozruch se skupina šesti mladíků postarala v neděli v sedm hodin večer. Během jízdy v městské hromadné dopravě se mladíci hádali a napadali. „Řidič autobusu je vyloučil z přepravy, ale odmítli vystoupit. Autobus stál v jedné ze zastávek v ulici Strakonická. Na místo byla ihned vyslána hlídka městské policie. Strážníci mladíky vyzvali, aby opustili prostor autobusu, čehož uposlechli a autobus mohl pokračovat v jízdě,“ uvedl tiskový mluvčí městské policie David Štýfal.

Strážníci všech šest mladíků vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky. U čtyř chlapců vyšla zkouška s pozitivním výsledkem od 0,38 do 1,29 promile. Dvěma chlapcům přitom bylo teprve čtrnáct let. Další dva byli o rok starší. Hlídka kontaktovala jejich rodiče, kteří si své děti převzali do péče. Událost bude předána jako podnět na sociálku k dalšímu řešení.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky městská policie, alkohol, České Budějovice, výtržnost, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnapilé mladíky museli z autobusu vyprovodit až přivolaní strážníci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.