Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči mají plné ruce práce s požáry, většinou za nimi stojí lidská neopatrnost

Jihočeští hasiči za sebou mají v posledních dnech více než čtyři desítky požárů. Jedná se přibližně o šestinásobek běžného denního průměru. Jednotky nejvíce zasahovaly na Jindřichohradecku.

„Zásahy, například u Cizkrajova, Kunžaku či Studené byly velice náročné. Složitost spočívala v tom, že plocha požárů byla velmi rozsáhlá a těžko přístupná pro zasahující techniku. Zásahy si vyžádaly velké množství povolaných jednotek a byly časově náročné,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů. Podle ní stojí za většinou požárů lidská neopatrnost a nedbalost, hlavně nedovolené rozdělávání ohně, a především pak pálení klestí a biologického odpadu nebo také kouření.

Hasiči při likvidaci těchto požáru musí počítat s tím, že například při silném větru se oheň rychle šíří a při náhlé změně směru nebo síly větru mohou být požárem ohroženi i sami hasiči a jejich technika. Problematická bývá také doprava vody, která se většinou musí dopravovat na velké vzdálenosti čerpadly a hadicovým vedením, které se v terénu často poškodí a je nutné ho měnit.

Ohodnoť článek

Foto hzsjck.cz

Štítky požáry, zásahy, hasiči, Jindřichohradecko, požár, okres Jindřichův Hradec, Kunžak, Cizkrajov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči mají plné ruce práce s požáry, většinou za nimi stojí lidská neopatrnost  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.