Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Opilý muž ujížděl policistům, zastavil ho až varovný výstřel

Honičku jako z akčního filmu za sebou mají strakoničtí policisté, kteří dnes před jednou hodinou ráno pronásledovali řidiče osobáku. Ten se hlídku snažil setřást rychlou jízdou. Nakonec se mu pastí stala polní cesta. Vyběhl tedy z auta a utekl do pole s obilím. Mladého muže zastavil až varovný výstřel.

Pětačtyřicet minut po půlnoci se Dražejovem prohnalo policejní auto se zapnutými sirénami. Hlídka pronásledovala řidiče, který nereagoval na výzvu k zastavení. Místo toho šlápl na plyn a ujížděl směrem na Katovice. 

„Rychlou jízdou se snažil policisty setřást, což se mu ale nedařilo. Za Dražejovem odbočil na polní cestu, kde zastavil, vyběhl z auta a utíkal do pole s obilím. Po opakovaných výzvách, kterých mladý muž nedbal, použili policisté varovný výstřel do vzduchu. Pachatel se zastavil, lehl si na zem, kde byl následně policisty zadržen a spoután,“ popsala tisková mluvčí policie Jaromíra Nováková

Devatenáctiletý mladík se navíc před jízdou posilnil alkoholem a nebyl ani vlastníkem řidičáku. Měl totiž uložený zákaz řízení. Ještě tu noc skončil v policejní cele. Spolujezdec, který byl společně s pachatelem v autě, údajně o jeho trestu a stavu, ve kterém auto řídil, nevěděl.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pcr.cz

Štítky krimi, policie, Strakonicko, pronásledování, Katovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Novotný

Asi bylo zbytečné vybavovat policejní auta rámy na vytlačení vozů.. Stejně to nepoužívají a nechávají tenhle odpad společnosti ohrožovat celou dobu jízdy nevinné řidiče, chodce.. Nebýt polní cesty, tak se honí dodnes.. Klasika české policie.. Čekají na pole, slepou ulici či nehodu..

Pátek, 3. července 2020, 17:51Odpovědět

VIDEO: Opilý muž ujížděl policistům, zastavil ho až varovný výstřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.