Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zloděj utekl z restaurace bez kalhot a trenek, policisté v kapsách našli jeho mobil i občanku

Zloděj smolař – tak by se dal popsat jednadvacetiletý muž z Prachaticka, který se v pondělí vloupal do jedné z restaurací na Vodňansku. Odnést si chtěl sudy piva. Jeho plán mu ale překazil majitel, který se v restauraci objevil. Překvapený zloděj se dal na útěk. Majitel ho ale chytil za kalhoty. To mladíkovi nevadilo a z kalhot a trenek se nechal klidně vysvléct.

K vloupání došlo v pondělí krátce po jedné hodině ráno. Jednadvacetiletý muž vlezl do restaurace sklepním otvorem, když se pokusil ukrást jeden sud s pivem objevil se v restauraci majitel. Překvapený pachatel všeho nechal a snažil se ze sklepa utéct. Když lezl po trubkách k otvoru, majitel ho chytil za kalhoty. Mladík se ale zastavit nedal. Klidně se nechal vysvléct z kalhot i trenek a utíkal polonahý pryč. Majitel celou událost oznámil na policii.

„Podle popisu pachatele, který jim předal majitel restaurace, začalo být policistům více než jasné, kdo je tím zlodějem. Dobrá místní a osobní znalost hlídky se potvrdila. Policisté propátrali okolí místa činu a jejich další cesta vedla do místa současného pobytu podezřelé osoby, jim známého recidivisty,“ popsala tisková mluvčí policie Jaromíra Nováková

Mladý muž, který policistům přišel otevřít tvrdil, že své kalhoty půjčil kamarádovi. Nakonec se ale policistům sám přiznal. Zřejmě si uvědomil, že v kalhotách, které zůstaly na místě činu, nechal občanku i mobil. Policisté muži dali dýchnout a výsledek ukázal hodnotu 0,84 promile. Vodňanští policisté zahájili proti muži úkony trestního řízení. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky zloděj, krimi, policie, krádež, Jihočeský kraj, restaurace, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj utekl z restaurace bez kalhot a trenek, policisté v kapsách našli jeho mobil i občanku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.