Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Senior odešel z pečovatelského domu, pátrali po něm záchranáři horské služby

Rozsáhlou pátrací akci za sebou mají členové horské služby, kteří hledali třiasedmdesátiletého seniora. Ten odešel na svou pravidelnou procházku. Cestou ale zabloudil a nemohl se dostat zpět do pečovatelského domu na šumavském Javorníku.

Senior se na procházku vydal včera ve čtyři hodiny odpoledne. Cestu zpět ale nemohl najít. Dezorientovaný stařík tak bloudil v husté zeleni. „Vedení pečovatelského domu nejdříve zavolalo Policii ČR a ti nás kolem desáté večer požádali o spolupráci. Ihned jsme vytvořili několik pátracích týmů v počtu sedmnácti členů HS se třemi psy a začali pěšky i v terénní technice pátrat v lesích kolem vrcholu Javorníku,“ uvedl k okolnostem noční akce Martin Kocum, zasahující člen Horské služby Šumava.

Záchranáři se z vrtulníku museli spustit do špatně přístupného terénu. Ztraceného seniora se jim podařilo najít v půl jedné ráno. Byl úplně dezorientovaný, vyčerpaný, podchlazený, a ještě ke všemu utrpěl poranění lokte. „Poskytli jsme mu tedy tepelný komfort a po základním ošetření jsme jej asi v jednu předali Rychlé zdravotnické službě,“ doplnil Martin Kocum.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto horskasluzba.cz

Štítky pátrání, policie, technika, zásah, Šumava, dům, horská služba, Javorník, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior odešel z pečovatelského domu, pátrali po něm záchranáři horské služby  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.