Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Trojice opilých rybářů napadla stráž. Členka hlídky skončila v pracovní neschopnosti

Napadením tří členů rybářské stráže a zásahem policie skončila běžná kontrola na Orlické přehradě. Incident se odehrál 22. srpna ve večerních hodinách. Jedna členka rybářské stráže po napadení opilými rybáři skončila v pracovní neschopnosti. Případem se teď zabývá policie.

Kontrola probíhala v okolí Podolského mostu přibližně v deset hodin večer. Podle dostupných informací byla skupina tří rybářů kontrolována pro nepřítomnost u prutů. Běžná kontrola se velmi rychle vyostřila nejprve slovními útoky, které rychle přešly až k fyzickému napadení všech tří strážných.

Napadená žena musela na ošetření

Vše nasvědčuje tomu, že nešlo o žádnou strkanici. Jedním ze členů stráže byla žena, která je po útoku s poraněním krční páteře v pracovní neschopnosti.

„Útoky na členy rybářské stráže jsou naprosto neakceptovatelné, a to včetně těch verbálních. Každý takový případ budeme řešit se vší razancí nejen ve spolkové rovině, ale také podpoříme členy rybářské stráže v řešení situace v rovině trestní. Rybáři by si měli uvědomit, že členové rybářské stráže jsou dobrovolníci, pomáhající chránit náš společný koníček. Všechny slušné rybáře prosíme  - pokud se stanete svědky podobné události, poskytněte členům rybářské stráže součinnost a pomocnou ruku,“ postěžoval si předseda Českého rybářského svazu Karel Mach.

Až šest let za mřížemi

K nedávnému konfliktu na Orlické přehradě následně byla přivolána policie, která provedla u agresivních rybářů dechovou zkoušku. Dva aktéři konfliktu nadýchali téměř dvě promile. Třetí se odmítl dechové zkoušce podrobit. Za násilí na úřední osobě jim hrozí až šest let za mřížemi.

„Podezřelým ze spáchání tohoto trestného činu osobně vzkazuji: Styďte se. Vyhrožovat členům rybářské stráže jejich likvidací je ubohé, napadnout a zranit mladou ženu je… neomluvitelné,“ uzavřel Mach.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČRS

Štítky Orlická přehrada, rybářská stráž, napadení, Policie ČR, pracovní neschopnost, policie, Vodní nádrž Orlík, Karel Mach, Podolský most, Český rybářský svaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Kalina

Také bych byl jako rybář pro doživotní zákaz rybolovu,jinak se takových individuí u vody nezbavíme a budou dál ohrožovat ostatní.

Pátek, 4. září 2020, 23:46Odpovědět

Josef Jandik

Je to ostuda napadnout rybářskou stráž, natož ženu, sebrat papíry doživotně a zavřít, pokutu jak hrom, místo aby se nechali v klidu zkontrolovat dělají problémy je to ostuda a plně se s totožňuji z předsedou svazu rybářů.

Čtvrtek, 3. září 2020, 19:39Odpovědět

Trojice opilých rybářů napadla stráž. Členka hlídky skončila v pracovní neschopnosti  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.