Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Na jihu Čech hořela střecha firmy vyrábějící bramborové lupínky

V Choustníku na Táborsku hořela dnes odpoledne střecha v areálu firmy Intersnack, která vyrábí bramborové lupínky. Oheň zasáhl plochu na přibližně 1600 metrech čtverečních. Nikdo nebyl při požáru zraněn.

"Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Z nezasažené části byly vyvezeny chemikálie a kanystry s pohonnými hmotami," řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

V areálu hořela střecha bramborárny a částečně i skladu. "Oheň už je uhašený a věříme, že celá událost nijak neomezí výrobu," řekl ředitel choustnického závodu Intersnacku Miloš Cikrt.

Výši škody zatím nedokáže odhadnout. Hasiči zjišťují příčinu vzniku požáru. Matějů uvedla, že dohašování na místě bude trvat ještě několik hodin.

Výrobci brambůrek, společnosti Intersnack, loni meziročně vzrostl zisk po zdanění o 31 procent na 60,7 milionu korun. Obrat firmy, která vyrábí například bramborové lupínky pod značkou Bohemia, dosáhl 1,57 miliardy korun, meziročně se tak zvýšil o více než desetinu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JČK

Štítky ČR, požár, potraviny, Jihočeský, střecha, Choustník, Česko, Intersnack, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na jihu Čech hořela střecha firmy vyrábějící bramborové lupínky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.