Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Muž se vydává za pracovníka pečovatelské služby. Buďte pozorní, varuje seniory policie

Jindřichohradečtí policisté řeší hned několik případů, ve kterých se neznámý muž vydával za pracovníka pečovatelské služby Ledax a pod záminkou kontroly služby této společnosti oslovoval seniory na několika místech ve městě. Podle policie se muž chtěl pravděpodobně dostat do bytů oslovených seniorů.

První incident zaznamenali policisté 2. listopadu na sídlišti U Nádraží v Jindřichově Hradci. „Dosud neznámý muž se vydával za pracovníka sociální služby LEDAX a oslovil seniorku pod smyšlenou legendou, zda je žena spokojena s kvalitou poskytovaných služeb LEDAXu, a takto se po komunikaci mohl chtít vnutit do bytu seniorky,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová.

V dalším případě se muž znovu vydával za sociálního pracovníka a dvěma ženám chtěl na jiném místě ve městě prodat kolek v hodnotě 500 korun se slevou. „Všechny tři ženy se zachovaly duchapřítomně a o této skutečnosti vyrozuměly skutečné zaměstnance LEDAXu, a ti informovali policii," dodala Millerová.

Podle policie pracují u firmy Ledax v Jindřichově Hradci jen ženy, vozidla má firma opatřena logem a stejně tak je logem opatřeno i oblečení zaměstnankyň. Služba navíc nemá žádný vlastní kontrolní orgán.

Policie proto varuje hlavně seniory, aby v případě, že je neznámý muž osloví, aby se s ním nepouštěli do hovoru, nepouštěli ho do bytu a ihned volali na linku 158.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky krimi, policie, senioři, Ledax, Jindřichův Hradec, U nádraží, pečovatelská služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se vydává za pracovníka pečovatelské služby. Buďte pozorní, varuje seniory policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.