Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kvůli mrazům zemřeli na jihu Čech tři lidé. O místa v azylových domech přitom vyšší zájem není

Letošní silné mrazy už si vyžádaly první oběti. Na Jindřichohradecku a Písecku uhořeli dva lidé bez domova, třetí případ řešili policisté na Českobudějovicku, kde pravděpodobně umrzl muž. I přesto, že lidé bez domova mohou využít pro přenocování azylové domy, mimořádný zájem o místa podle ředitele městské charity není.

První případy řešili policisté na Písecku a Jindřichohradecku. V obou případech šlo o úmrtí na následky popálení. „Zřejmě kvůli tomu, aby se zahřáli, tak si rozdělali oheň. Pokud se jedná o případ na Písecku, tak tam člověk uhořel. Na Jindřichohradecku utrpěl popáleniny a na jejich následky zemřel," uvedl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Další oběť mrazů pak našli lidé na Českobudějovicku. „Zatím není jisté, jestli přímo umrzl, nebo bylo příčinou úmrtí něco jiného," řekla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková. Příčinou mohlo být například srdeční selhání nebo nadměrná konzumace alkoholu.

O místa v azylových domech mimořádný zájem není

Lidé bez domova mohou využít pro přenocování místa v azylových domech nebo jiných podobných zařízeních. Ale zájem o místa není v těchto dnech v porovnání s jiným obdobím mimořádný. „Kromě běžných míst nabízíme v mrazivých dnech službu židle pro bezdomovce. Lidé mohou přijít a v teple tu strávit noc. Ale míváme tu tak dva až tři klienty," řekl ředitel českobudějovické městské charity Vít Fialka.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Jihočeský kraj, policie, krimi, úmrtí, azylový dům, mráz, bezdomovec, Česko, okres Jindřichův Hradec, okres Písek, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli mrazům zemřeli na jihu Čech tři lidé. O místa v azylových domech přitom vyšší zájem není  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.