Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Rok a půl sledovala policie drogové dealery ve Vimperku. Minulý týden je zadrželi

Rok a půl trvala policejní akce nazvaná ČAKAN. Jejím cílem bylo zadržení organizované skupiny lidí, která vyráběla a prodávala drogy nejen v kraji, ale pravděpodobně i za hranicemi repibliky. Policie během razie v domě ve Vimperku zajistila nejen velké množství drog, varnu a elektroniku, ale i zbraně, luxusní auta a více než půl milionu v hotovosti.

Policie pozorovala skupinu podezřelou z výroby a prodeje drog rok a půl. V minulém týdnu se podařilo případ konečně uzavřít. Hlavní postavou celé skupiny má být sedmatřicetiletý muž z Vimperska, kterému se podle policie přezdívalo Boss nebo také Satan. „Bývalý zápasník zásobující drogami nejen prachatické příhraničí, ale také celý Jihočeský kraj. To alespoň naznačují informace zajištěné operativci a vyšetřovateli. Tak o něm mluví lidé z jeho okolí,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

S výrobou drog pomáhal čtyřiatřicetiletý muž z Olomoucka, který byl podle policie „hlavním chemikem“. Třetí zadrženou je devětadvacetiletá přítelkyně hlavního obviněného, která fungovala jako provozní v jeho nočním klubu. „Mimo jiné dohlížela na sklad drog a distribuovala drogy dál mezi „své“ dívky a jejich klientelu. Distribuci po kraji a pravděpodobně i za hranice zařizovali i další. I oni jsou v hledáčku celníků a kriminalistů,“ popsal Matzner.

Podle zjištění policistů měla skupina jen za poslední rok a půl vyrobit nebo přeprodat značné množství drog, jen pervitinu mělo být více než jeden a půl kila.

Během zásahu zajistili policisté u zadržených anabolika, marihuanu, metamfetamin, desítky tablet extáze, ale i kompletní vybavení pro pěstírny, přenosnou varnu metamfetaminu, notebooky, tablety, mobilní telefony, samopal, rušičku mobilních telefonů nebo kolt s náboji. „Zajištěno bylo také zhruba půl milionu v hotovosti, dva miliony korun na bankovních účtech, luxusní motorová vozidla a motocykl Harley Davidson,“ uvedl mluvčí.

Celkem byli během akce zadrženi čtyři lidé. Tři z nich byli obviněni ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, a to jako členové organizované skupiny. „Čtvrtá zadržená, která nebyla zatím obviněna, měla za úkol zprovoznit „obchodní trasy“ s Ruskem. Její přesná role je ještě předmětem dalšího vyšetřování,“ uzavřel Matzner.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krimi, drogy, dealer, Vimperk, Prachaticko, droga, Harley Davidson, Jihočeský kraj, Rusko, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Rok a půl sledovala policie drogové dealery ve Vimperku. Minulý týden je zadrželi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.