Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Další úspěšný zásah proti drogovým dealerům. Policie zadržela dvojici, která prodávala pervitin

Jihočeští kriminalisté si mohou odškrtnout další úspěšný zásah proti drogovým dealerům. Podařilo se jim totiž zadržet ženu a muže z Prachaticka, kteří do okresu dováželi a dále prodávali drogu pervitin. Oběma hrozí v případě prokázání viny několik let za mřížemi. Muž je stíhaný na svobodě, žena byla vzata do vazby.

Na konci ledna zadrželi policisté čtyřiatřicetiletou cizinku a sedmatřicetiletého muže z Prachaticka, kteří do okresu dlouhodobě dováželi pervitin. Drogu následně prodávali dalším uživatelům. 

„Zadržení obou osob předcházelo prověřování popsané trestné činnosti, na jehož základě se kriminalistům podařilo zajistit dostatek informací a důkazů, aby bylo možné proti oběma zahájit trestní stíhání z podezření ze spáchání trestného činu Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," popsala případ policejní mluvčí Martina Joklová. Trestní stíhání bylo proti oběma zahájeno 1. února.

Během vyšetřování bylo provedeno několik domovních prohlídek a prohlídek automobilů, při kterých policisté našli zhruba 130 gramů pervitinu, který vlastnila obviněná žena, a který by se dal podle Joklové v pouličním prodeji zobchodovat za více než 600 tisíc korun. Dále našli několik desítek gramů marihuany a další věci, které jsou důležité pro trestní řízení.  

Obviněný muž je vyšetřován na svobodě, čtyřiatřicetiletá žena byla na návrh Okresního státního zastupitelství vzata do vazby. „V případě odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody v trvání jednoho až pěti let a obviněné ženě trest odnětí svobody v rozsahu dvou až deseti let," dodala Joklová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, drogy, dealer, Prachaticko, metamfetamin, okres Prachatice, drogový dealer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Schneedorfer

Dobře jim tak.

Čtvrtek, 4. února 2021, 20:41Odpovědět

Další úspěšný zásah proti drogovým dealerům. Policie zadržela dvojici, která prodávala pervitin  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.