Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Tři měsíce napadal a okrádal seniorku. Po posledním útoku skončila žena v nemocnici

Velmi těžké chvíle prožívala čtyřiaosmdesátiletá seniorka z Českobudějovicka, která poslední tři měsíce čelila útokům šestatřicetiletého agresora. Muž ženu pravidelně navštěvoval a chtěl po ní peníze, které si, ať už po dobrém, nebo po zlém, vždy odnesl.

Případem se začali policisté zabývat na začátku týdne, kdy jim poškozená žena zavolala. Po poslední návštěvě šestatřicetiletého agresora už totiž jeho jednání neunesla. Navíc byla zraněná a musela být ošetřena v nemocnici. 

„Případ se odehrál v posledních třech měsících na Českobudějovicku. Hlavní aktér, policistům velice dobře známý pro jinou trestnou činnost, navštěvoval seniorku v jejím bytě, a to výhradně s úmyslem získat od ní peníze. Ženu vulgárně urážel a fyzicky napadal," uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Policisté se po oznámení dali do pátrání po podezřelém, kterého se podařilo zadržet pár hodin po incidentu. Opilého agresora policisté převezli do policejní cely. „Když vystřízlivěl, čekalo ho podání vysvětlení kriminalistům, kteří mu vzápětí sdělili obvinění ze spáchání trestného činu loupeže a státnímu zástupci podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ řekla mluvčí.

Celý případ je podle ní varováním a ukázkou pro ty, kteří by měli s podobným jednáním zkušenosti. „Důležité je ukázat těmto lidem, že pro takovéto chování není v naší společnosti místo, čím déle necháte agresora konat, tím silnější se bude cítit. Pokud se cítíte ohroženi, svěřte se svým známým, lidem, kterým věříte nebo celou věc oznamte rovnou na linku 158, důležité je v těchto případech konat co nejdříve a situaci řešit,“ dodala Krausová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, senior, napadení, okres České Budějovice, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Než ho zavřou,vystavit ho na pranýř,ať si ochutná svou medicínu.

Čtvrtek, 4. března 2021, 10:58Odpovědět

Tři měsíce napadal a okrádal seniorku. Po posledním útoku skončila žena v nemocnici  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.