Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kličkujícího seniora zastavila policie. Řekl, že musí odjet, pak od kontroly ujel

Velmi kuriózní případ řešili včera v noci jihočeští policisté. Na hlavním tahu z Rakouska zastavili seniora, který kličkoval po silnici. Na výzvy k předložení dokladů nereagoval, oznámil, že musí jet a od kontroly ujel. Poté, co ho nezastavila ani světelná a zvuková upozornění, museli policisté přikročit k použití zastavovacího pásu. Zmateného muže nakonec předali zdravotníkům.

Kolem půl jedenácté večer si kapličtí policisté všimli osobního auta značky mercedes, který kličkoval po silnici I/3 ve směru od Kaplice na Hubenov. Rozhodli se proto vůz zastavit a řidiče zkontrolovat. „Senior na výzvu k předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla nikterak nereagoval, německy uvedl, že musí jet pryč a začal z místa kontroly odjíždět. Hlídka ho proto začala pronásledovat a za použití světelných a zvukových znamení ho upozorňovala, aby zastavil,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Muž ale ani na tyto výzvy nereagoval a pokračoval směrem k železničnímu přejezdu Kaplice - Nádraží. Poté podle policie změnil směr a ujížděl na Mirkovice a Český Krumlov. Policisté mezitím informovali o řidiči další kolegy, kteří jim jeli na pomoc. 

„Nejprve byl vystavěn policejní zátaras u obce Mirkovice, ale řidič jím bez úhony projel a pokračoval na Český Krumlov. Proto policisté řidiče předjeli a před městem rozvinuli zastavovací pás, který propíchl všechny pneumatiky. To jízdu muže zpomalilo, a proto ho kapličtí policisté za pomocí ochranného rámu na přední části služebního vozidla vytlačili do travnatého pásu před křižovatkou u českokrumlovské nemocnice,“ uvedl mluvčí.

Po zastavení vozidla se konečně podařilo ověřit totožnost muže. Šestasedmdesátiletý senior neutrpěl žádná zraněná, byl ale podle policie zcela zmatený a nevěděl, kde se nachází a kolik je hodin. „Domníval se, že je v Německu. Policisté ho předali do péče zdravotníků místní nemocnice, kde byl proveden test na alkohol a návykové látky. Oba byly negativní,“ doplnil Bajcura.

Auto, ve kterém senior jel, nechali policisté odtáhnout na parkoviště a budou se případem dále zabývat.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, zásah, senior, Rakousko, Mercedes-Benz, Kaplice, Český Krumlov, Hubenov, Mirkovice, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kličkujícího seniora zastavila policie. Řekl, že musí odjet, pak od kontroly ujel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.