Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zavraždil svou známou a jejím autem odjel do Budějc. Policie útočníka v sobotu dopadla

Jen několik málo desítek hodin stačilo jihočeským kriminalistům k objasnění vraždy, ke které došlo ve čtvrtek večer v jedné obci na Jindřichohradecku. V domě tam policisté našli bezvládné tělo pětapadesátileté ženy, které útočník způsobil bodnořezná zranění. Po pachateli se okamžitě rozjelo pátrání, které přineslo během sobotního odpoledne kýžený výsledek. Sedmadvacetiletého muže podezřelého z vraždy zadržela policie v Českých Budějovicích.

O útoku se policisté dozvěděli 20. května ve večerních hodinách. „V jednom bytovém domě byla nalezena mrtvá žena. Hned na místě bylo zřejmé, že útočník ženě zasadil několik bodnořezných ran. Kriminalisté ve spolupráci s policisty a kriminalisty z Jindřichova Hradce okamžitě rozjeli vyšetřování. Nic na místě činu nenasvědčovalo násilnému vniknutí. Přesto se v bytě ztratil mobilní telefon poškozené ženy a také její automobil značky Škoda,“ shrnula mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Policisté proto okamžitě rozjeli pátrání po ukradeném voze, které se stalo hlavním pojítkem k pachateli. „Ten s ním totiž přejel do Českých Budějovic, kde ho odstavil na jednom parkovišti. Kriminalisté poté předvedli skutečně vynikající policejní práci. Během několika málo hodin se jim podařilo zjistit, kde se pachatel pohybuje. Pak už jen stačilo trochu toho policejního štěstí a v sobotu v odpoledních hodinách vraha v Českých Budějovicích zadrželi,“ dodala mluvčí policie.  

Útočníkem by měl být sedmadvacetiletý muž z Jindřichohradecka. Kriminalisté zjistili, že se s poškozenou ženou znal a v osudný den ji v jejím bytě navštívil. Následně pravděpodobně došlo k hádce, která vyústila v napadení ženy.  „Kriminalisté podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvacet let, popřípadě výjimečný trest,“ uzavřela Schwarzová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Jindřichohradecko, vražda, Policie ČR, policie, České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, ŠKODA AUTO a.s., Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zavraždil svou známou a jejím autem odjel do Budějc. Policie útočníka v sobotu dopadla  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.