Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý muž střílel na Vltavě plynovou pistolí, přihlížel mu sedmnáctiletý kamarád

Hlasité výstřely vzbudily v sobotu před půlnocí pozornost obyvatel na sídlišti Vltava. Do vzduchu tam plynovou zbraní střílel dvacetiletý muž z Budějc. Celé situaci přihlížel jeho sedmnáctiletý kamarád. Oba byli posilnění alkoholem. Majitel zbraně skončil v rukou policistů, nezletilý u svých rodičů.

Dvojice opilých mladíků se v sobotu 10. července krátce před půlnocí bavila střelbou z plynové pistole na sídlišti Vltava. Dvacetiletý muž střílel do vzduchu za budovou Zdravotně sociální fakulty neregistrovanou zbraní. Jeho sedmnáctiletý kamarád nedovoleným hrátkám přihlížel.

Přivolaným strážníkům dvojice držení zbraně zapřela. „Strážníci oba muže podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol. U dvacetiletého muže z Českých Budějovic přístroj ukázal výsledek 2,15 promile alkoholu, sedmnáctiletý mladík nadýchal 0,52 promile. Ten strážníkům přiznal, že alkohol si přinesl bez vědomí rodičů z domova,“ uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Dvacetiletý střelec na výzvu strážníků předložil obsah batohu včetně neregistrované, plynové pistole. Přitom ale nadále tvrdil, že z ní na místě nestřílel. „Strážníci muže se zbraní předali přivolaným policistům. Přestupkem podle zákona o střelných zbraních a střelivu se budou dále zabývat policisté z odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Policie ČR,“ dodala Školková.

Sedmnáctiletého mladíka strážníci doprovodili do místa bydliště, kde ho předali do rukou rodičů. Následovat bude pohovor s pracovníky oddělení sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, plynová zbraň, střelba, alkohol, České Budějovice, zbraň, Vltava, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Dvacetiletý muž střílel do vzduchu za budovou Zdravotně sociální fakulty neregistrovanou zbraní. Od kdy se musí plynová pistole registrovat? To si budeme dělat zbroják na každý poplašňák?

Úterý, 13. července 2021, 09:25Odpovědět

Richard Schmidtmajer

Dvacetiletý muž střílel do vzduchu za budovou Zdravotně sociální fakulty neregistrovanou zbraní.

Úterý, 13. července 2021, 09:24Odpovědět

Opilý muž střílel na Vltavě plynovou pistolí, přihlížel mu sedmnáctiletý kamarád  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.