Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další podvod při investování do kryptoměn. Muž přišel o téměř půl milionu korun

O více než 400 tisíc korun přišel muž, který naletěl dosud neznámému pachateli, se kterým se prostřednictvím sociálních sítí domluvil na investování do kryptoměny. Po vyplacení několika desítek korun přestal podvodník s mužem komunikovat a žádné další peníze už mu nevyplatil. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let vězení.

Po neznámém pachateli, který je podezřelý z přečinu podvodu, pátrají jindřichohradečtí policisté. Podvodník měl podle nich připravit poškozeného o nejméně 432 tisíc korun. 

„V aplikaci Tinder vystupoval hledaný pod jménem Tina a v aplikaci WhatsApp pod dvěma telefonními čísly, pod legendou zhodnocení finančních prostředků prostřednictvím kryptoměny v obchodní platformě MetaTrader5, vylákal od poškozeného platby v celkové výši nejméně 432 tisíc korun v kryptoměně Tether,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová.

Poté, co mu na konci července podvodník vyplatil 30 004 korun, už mu žádné další peníze neposlal. „V případě zjištění pachatele a prokázání jeho viny mu hrozí trest odnětí svobody v rozsahu jeden rok až pět let nebo peněžitý trest,“ dodala Millerová.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policie, podvod, pátrání, kryptoměna, WhatsApp, Tinder, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oldrich Kalensky

Naprostonzavadejici titulek. To neni podvod v kryptomenech, jen blb potkal smejda. Podovod na urovni snatkoveho podvodnika, kde kryptomeny hraji naprosto marginalni ulohu.

Úterý, 3. srpna 2021, 11:26Odpovědět

Další podvod při investování do kryptoměn. Muž přišel o téměř půl milionu korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.