Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie vyšetřuje v Českém Krumlově krádež vakcín proti covidu

Jihočeská policie vyšetřuje krádež vakcín proti koronaviru z očkovacího centra v Českém Krumlově. Neznámý pachatel odcizil pět ampulí očkovací látky od společností Pfizer/BioNTech. Škoda je přes 12 tisíc korun, jde o první případ krádeží vakcíny v jižních Čechách.

O krádeži informovala na twitteru Česká televize. „Vedeme to jako trestný čin krádeže od 8. června. Čekali jsme na odborné vyjádření ministerstva zdravotnictví k tomu, jaká byla způsobená škoda. To jsme dostali až před několika dny," řekl mluvčí policie Milan Bajcura.

Nemocnice Český Krumlov udělala po krádeži veškerá opatření, aby podobným incidentům do budoucna zabránila, řekl jihočeský koordinátor pro očkování proti koronaviru Petr Studenovský. „Udělala se opatření ve smyslu, že byla fyzická přítomnost při počítání, odevzdávání, přebírání služby. Všechno, co se mohlo udělat, aby se to neopakovalo, tak se udělalo," řekl Studenovský.

Očkovací centrum fungovalo v českokrumlovské sportovní hale. Teď už tam provoz skončil, proti koronaviru se očkuje v nemocniční ambulanci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky ČR, kriminalita, koronavirus, očkování, Český Krumlov, krádež, policie, očkování proti COVID-19, Pfizer, BioNTech, Jihočeský kraj, Česká televize, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Nemocnice Český Krumlov, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie vyšetřuje v Českém Krumlově krádež vakcín proti covidu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.