Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovensky mluvící muž chodil v kolejišti a byl agresivní. Za Slováka se jen vydával

Českobudějovičtí strážnici museli v neděli ráno na vlakovém nádraží v Českých Budějovicích zadržet čtyřiačtyřicetiletého muže, který byl agresivní a vstupoval do kolejí. Protože nereagoval na žádné výzvy strážníků, skončil v poutech. V domnění, že se jedná o slovenského občana, převezli městští policisté muže na cizineckou policii.

K incidentu došlo před devátou hodinou ráno na vlakovém nádraží v Českých Budějovicích. Na žádost zaměstnance nádraží vyjela hlídka městské policie k muži, který byl agresivní, odhazoval kolem sebe odpadky a opakovaně vstupoval do kolejiště. 

„Výzev zdejšího zaměstnance dotyčný nedbal a sdělil mu, že si bude dělat, co chce. Nereagoval však ani na opakované výzvy strážníků a nadále nekontrolovaně vstupoval do kolejiště. O chvíli později proto skončil v poutech,“ uvedla mluvčí strážníků Věra Školková.

Muž mluvil slovensky a za slovenského občana se také prohlašoval, strážníci ho proto převezli na služebnu cizinecké policie. Když ho však strážníci převezli na služebnu cizinecké policie, muž náhle začal mluvit česky. „Zjištěním jeho totožnosti se ukázalo, že se jedná o čtyřiačtyřicetiletého českého občana z Českobudějovicka. Případem se bude dále zabývat příslušný správní orgán. Muž se bude zpovídat z přestupku o dráhách, ale i přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci. Za ten mu hrozí pokuta do 10 tisíc korun,“ dodala Školková.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky krimi, policie, městská policie, Cizinecká policie, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovensky mluvící muž chodil v kolejišti a byl agresivní. Za Slováka se jen vydával  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.