Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladíci v Písku poškodili víc jak polovinu putovní výstavy. Škoda jde do desítek tisíc

Škodu za desítky tisíc korun způsobili mladiství vandalové, které v noci na sobotu zadrželi písečtí strážníci spolu s policisty. Mladíkům se znelíbila putovní výstava Voda a civilizace, která je v Písku vystavena. Podle policie zničili více jak půlku panelů. Na případu pracují kriminalisté.

K incidentu došlo dnes v noci. Mimořádná putovní výstava Voda a civilizace je umístěna na promenádě mezi Kamenným mostem a kulturním domem v Písku. Vystavena zde měla být až do 21. září.

Včera v noci se do ní ale pustilo několik mladíků, kteří výstavu poničili. „Zničili polovinu unikátních velkoformátových panelů,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Škoda podle něj přesáhla desítky tisíc korun. 

Na případu dál pracují kriminalisté. „Na zadržení mají hlavní podíl strážníci městské policie Písek,“ dodal Matzner.

Zdroj: Twitter Policie ČR

Výstava Voda a civilizace zobrazuje na 26 velkoformátových panelech fotografie požízené v různých koutech světa, které jsou doplněné texty od řady světově uznávaných vědců. Výstava přináší zajímavé informace například o tom, jaký má nedostatek vody vliv na civilizace, na migraci, jak důležitá je v náboženství nebo kolik vody se spotřebuje v domácnostech v různých koutech světa.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, vandalové, Písek, výstava, Voda a civilizace, putovní výstava, civilizace, Policie České republiky, Jihočeský kraj, Kamenný most, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladíci v Písku poškodili víc jak polovinu putovní výstavy. Škoda jde do desítek tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.