Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž u železnice neodborně kácel strom, který spadl na projíždějící vlak

Škodu za nejméně 190 tisíc korun způsobil muž, který měl neodborně kácet strom u železniční tratě. Smrk se při pádu zachytil o trakční vedení a následně do něj narazil nákladní vlak se 13 vagóny, který místem v tu chvíli projížděl.

Událost se stala 21. srpna odpoledne, včera policisté zahájili trestní stíhání. Muž kácel vzrostlý smrk nedaleko obce Bednáreček na Jindřichohradecku. „Pravděpodoboně nedbal zvýšené opatrnosti, a tak se strom při nekontrolovatelném pádu zachytil o trakční vedení nedaleko železniční stanice Popelín, které poškodil,“ popsala policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Padající strom zároveň trefil i právě projíždějící vlak. „I přes včasnou reakci strojvedoucího došlo ke srážce s nákladním vlakem se zapřaženými 13 vagóny o celkové hmotnosti 953 tun,“ zmínila mluvčí. Kromě trakčního vedení lokomotivy se poškodilo také čelní sklo či hlavní světlomet. 

Kvůli události se zpozdilo celkem šest vlaků Českých drah o 262 minut. „Podezřelý muž tak měl svým jednáním způsobit celkovou škodu ve výši nejméně 190 tisíc korun. Jindřichohradečtí policisté přečin poškození a ohrožení obecně prospěšného zařízení z nedbalosti řádně zadokumentovali,“ dodala mluvčí s tím, že tento týden si podezřelý muž převzal sdělení podezření.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policie, vlak, strom, kácení, České dráhy, okres Jindřichův Hradec, Popelín, Bednáreček, železnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž u železnice neodborně kácel strom, který spadl na projíždějící vlak  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.