Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kriminalisté odhalili pěstírnu, ve které našli přes sto rostlin konopí

Trest odnětí svobody až na 10 let hrozí muži, který ukrýval a provozoval pěstírnu konopí. Kriminalisté ji našli v jednom ze stavení na Prachaticku. Kromě samotných rostlin zabavaili policisté také usušenou marihuanu.

Prachatičtí kriminalisté zahájili trestní stíhání jednapadesátiletého muže. Ten je obviněn z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Obviněný od přesně nezjištěné doby roku 2020 do listopadu 2021 provozoval v jednom stavení na Netolicku pěstírnu konopí setého. Při domovní prohlídce kriminalisté následně zajistili nejméně 156 rostlin konopí o velikosti 10 až 120 centimetrů. Konopí obviněný pěstoval za účelem výroby psychotropní látky marihuany s následnou distribucí,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Z takového množství rostlin by muž získal nejméně 5 569 gramů toxikomanicky využitelné sušiny marihuany. „Dále na stejném místě a v rodinném domě přechovával již usušenou marihuanu v prozatím přesně nezjištěném množství,“ sdělila Joklová. 

V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na deset let. Muže vyšetřují prachatičtí policisté na svobodě. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pěstírna, konopí, prachaticko, netolicko, rostliny, marihuana, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté odhalili pěstírnu, ve které našli přes sto rostlin konopí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.