Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý mladík najel na elektrokoloběžce do autobusu. Skončil na záchytce

Policisté z Českých Budějovic prošetřují nehodu, při které třiadvacetiletý mladík najel na koloběžce do projíždějícího autobusu. Poté se pokusil uniknout, což se mu nepodařilo. Následný test na alkohol ukázal bezmála dvě promile.

Ke střetu muže na koloběžce s autobusem došlo včera před 21. hodinou. „Třiadvacetiletý mladík jel s e-koloběžkou značky Xiaomi na Lidické třídě u křižovatky s náměstím Bratří Čapků po chodníku, kde náhle sjel na pozemní komunikaci a narazil do boku projíždějícího autobusu MHD. Po nárazu však nezastavil a pokračoval v jízdě směrem k ulici Boršovská, kde jej následně zastavili strážníci Městské policie České Budějovice,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura

Strážníci muže vyzvali k testu na alkohol. Ten ukázal nejprve téměř 1,7 promile a o pár minut později bezmála 1,9 promile. Mladík nechtěl spolupracovat, a tak na místo dorazili policisté. „Ti muže zajistili a po předání e-koloběžky svým kolegům z dopravního inspektorátu jej převezli na Protialkoholní záchytnou stanici,“ přidal Bajcura.

Policie událost prošetřuje pro dva protiprávní skutky. Jedním z nich je dopravní nehoda pod vlivem alkoholu s podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, druhým neuposlechnutí výzvy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, koloběžka, nehoda, České Budějovice, alkohol, záchytka, Xiaomi

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Opilý mladík najel na elektrokoloběžce do autobusu. Skončil na záchytce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.