Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž zfalšoval zdravotní dokumenty svých zaměstnankyň, které měly covid. Hrozí mu až osm let vězení

Až osm let vězení hrozí pětačtyřicetiletému muži, který měl podle policie minimálně ve dvou případech zfalšovat zdravotní dokumenty svých dvou zaměstnankyň, které měly covid-19. Muž je i přesto chtěl poslat do zaměstnání. On sám byl navíc nakažený v době, kdy potvrzení o pracovní schopnosti předkládal policii. Vše se odehrálo v době vyhlášeného nouzového stavu.

Případem se zabývají písečtí kriminalisté, kteří pětačtyřicetiletého muže stíhají pro podezření ze šíření nakažlivé lidské nemoci. Muž měl v loňském roce obdržet zprávu o nakažení svých dvou zaměstnankyň nemocí covid-19. „Místo toho, aby je ponechal v karanténě, změnil údaje na lékařském potvrzení, které následně předložil na pracovišti Odboru cizinecké policie v Písku, že jsou obě ženy v pořádku a mohou bez problémů pracovat,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Muž měl být navíc podle Bajcury sám nakažen v době, kdy policistům v Písku zfalšovaná potvrzení předával. Vše se navíc stalo v době, kdy byl na území České republiky vyhlášen nouzový stav. 

„Minulý čtvrtek si písemně převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty výše uvedeného protiprávního jednání, kdy mu v době nouzového stavu dle trestního zákoníku hrozil trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ dodal Bajcura. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky krimi, policie, Písek, COVID-19, nouzový stav, Cizinecká policie, Česko, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zfalšoval zdravotní dokumenty svých zaměstnankyň, které měly covid. Hrozí mu až osm let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.