Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nadával otci, rozkopal bankomat a vyhrožoval zapálením domu, kde bydlel. Muž skončil ve vazbě

Agresivní muž skončil ve vazbě kvůli podezření hned z několika trestných činů. V uplynulých dnech a týdnech vyhrožoval svému otci a majitelům domu, kde bydlel, ale stihl také poničit bankomat a způsobit škodu za bezmála 80 tisíc korun.

Třiatřicetiletý muž ze Strakonic je stíhán vazebně. Důvodem je obvinění z trestných činů vydírání, porušování domovní svobody, nebezpečné vyhrožování, poškození cizí věci a výtržnictví. 

„Obviněný muž opakovaně navštívil bydliště jeho otce. Vulgárně nadával jemu i jeho manželce a otci vyhrožoval ublížením na zdraví. Jeho chování vyvolalo u otce a jeho ženy obavu o život a zdraví, kdy na pomoc vždy přivolali policisty,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Začátkem dubna se policisté s mužem potkali znovu. V ulici Bezděkovská hlasitě vykřikoval a nadával u bankomatu, který měl poté poškodit. Do zařízení kopal, skákal na něj a poničil číselník a displej. Způsobil škodu zhruba 77 tisíc korun. 

„O několik dnů později byli policisté přivoláni k domu ve Strakonicích. Stejný muž u domu, ve kterém byl dříve v podnájmu, poškodil oplocení a vyvýšený dřevěný záhon. Majitelům, kteří mu podnájem dříve ukončili, vulgárně nadával a vyhrožoval jim ublížením na zdraví a zapálením domu, když mu neotevřou dveře. Ve svém nevhodném chování tento muž ve Strakonicích pokračovat nějaký čas rozhodně nebude. Soud akceptoval návrh na vzetí do vazby,“ dodala Nováková. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na čtyři roky. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky jižní čechy, policie, útok, agresor, vyhrožování, dům, bankomat, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadával otci, rozkopal bankomat a vyhrožoval zapálením domu, kde bydlel. Muž skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.