Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pes utekl z areálu firmy a pokousal projíždějící cyklistku. Majitele policie trestně stíhá

Trestnímu stíhání čelí muž z Jindřichohradecka, který podle policie v dubnu loňského roku dostatečně nezabezpečil psa, kterého měl v areálu své firmy. Pes měl z objektu utéct a napadnout mladou ženu, která jela poblíž na kole. Žena musela být ošetřena lékařem a kvůli zraněním byla několik měsíců v pracovní neschopnosti. Podle policie se navíc nejednalo o první útok, který má pes na svědomí. 

K incidentu došlo na začátku dubna loňského roku v obci nedaleko Jindřichova Hradce. „Podezřelý muž, jakožto majitel a jednatel společnosti, měl zapomenout zavřít do kotce během dne psa střežícího areál společnosti v nočních hodinách. Z uzavřeného areálu společnosti uprchl Šarplanický pastevecký pes společně se psem rasy Čivava, kteří následně na veřejně přístupné komunikaci, v blízkosti areálu firmy, společně napadli ženu, která zde projížděla na jízdním kole,“ popsala událost policejní mluvčí Hana Bílková Millerová. Dodala, že nešlo o první napadení člověka zmiňovaným psem.

Poté, co žena z kola spadla, měl ji pes minimálně třikrát kousnout do stehna. Kromě toho si způsobila hlubší oděrky a podkožní krevní výron. „Zranění si vyžádalo lékařské ošetření a následné omezení v běžném způsobu života od 4. dubna do 21. dubna 2021 a pracovní neschopnost do 2. července 2021. Způsobená škoda na vybavení byla vypočtena na necelé čtyři tisíce korun,“ okomentovala mluvčí.

Majiteli psa policisté v těchto dnech sdělili obvinění z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Muž je trestně stíhán.

Ohodnoť článek

Foto Farmgirlmiriam / pixabay.com

Štítky krimi, policie, pes, napadení, trestní stíhání, okres Jindřichův Hradec, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pes utekl z areálu firmy a pokousal projíždějící cyklistku. Majitele policie trestně stíhá  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.