Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie vede kázeňská řízení s policisty, kteří zasáhli na akci ANO v Krumlově

Ředitelství jihočeské policie vede kárná řízení s policisty, kteří zasahovali na předvolební akci hnutí ANO v Českém Krumlově. Informaci, kterou dnes přinesl server Seznam Zprávy, potvrdil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Policejní prezident Martin Vondrášek v pátek oznámil, že od jihočeského policejního ředitele Luďka Procházky očekává opatření do dvou týdnů. V Krumlově zasáhli neuniformovaní policisté proti ženě, odvezli ji pak na služebnu.

„V souladu s pokynem policejního prezidenta zahájil jihočeský policejní ředitel kázeňská řízení a bude o nich informovat, nejdřív pana policejního prezidenta," řekl policejní mluvčí Jiří Matzner. Kolika policistů se řízení týká, neuvedl.

Kritiku části médií vyvolal zejména zákrok v Borovanech. Neuniformovaní policisté při něm zaklekli na školáka, který odnesl Babišovi reproduktor. Emoce vyvolal zásah rovněž neuniformovaných policistů proti ženě v Českém Krumlově, kterou odvezli v neoznačeném autě na služebnu.

Zákrokem v Borovanech se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů. Zásah v Českém Krumlově prověřoval úřad vnitřní kontroly policejního prezidia. Podle Vondráška dospěl úřad k závěru, že použití donucovacích prostředků proti ženě a její omezení na svobodě bylo oprávněné.

Stal jsem se obětí předem připravené provokace, tvrdí muž, který ohlásil atentát na Babiše

V minulém týdnu muselo kvůli nahlášenému atentátu předčasně skončit setkání bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) s občany v jihočeské Třeboni. Policie se informací o atentátu zabývala, nakonec ale uvedla, že se nezakládala na pravdě. Redakci...

Policie ale podle něj na shromáždění v Českém Krumlově nezvládla koordinaci hlídek, velitelé porušili taktiku i některé interní akty řízení. Policisté na mítinku také chybovali, když při snaze oddělit znesvářené strany při hrozícím fyzickém střetu na mítinku neprokázali příslušnost k policii.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce

Štítky ČR, policie, Babiš, České Budějovice, Český Krumlov, ANO 2011, Martin Vondrášek, policejní prezident, Luděk Procházka, Seznam Zprávy, Andrej Babiš, Borovany, GIBS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie vede kázeňská řízení s policisty, kteří zasáhli na akci ANO v Krumlově  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.