Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policista při pronásledování ujíždějícího auta havaroval. Utrpěl středně těžká zranění

Středně těžká poranění utrpěl v neděli policista ve službě, který havaroval při pronásledování ujíždějícího auta. Jeho řidič měl v obci překročit povolenou rychlost, proto ho chtěl policista zastavit a přestupek řešit. Nehodou i jí předcházejícím přestupkem se zabývá policie.

K celému incidentu došlo v neděli 25. září dopoledne na Strakonicku. Kolem policejní hlídky, která na Podsrpu ve Strakonicích kontrolovala rychlost, projel řidič, který jen na úseku s povolenou rychlostí 50 kilometrů v hodině rychlostí 68 kilometrů za hodinu. „Policista se snažil řidiče zastavit, aby s ním přestupek vyřešil. Ten ale na výzvu policisty nereagoval a pokračoval v jízdě dál směrem na České Budějovice. Policista se proto rozhodl ujíždějícího řidiče pronásledovat. Ten nereagoval ani na zapnuté zvukové i světelné výstražné znamení a zběsile ujížděl směrem na obec Modlešovice," popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

V Čejeticích dostal policista na mokré silnici smyk a sjel do místního potoka. Při nehodě utrpěl středně těžké zranění. „Dopravní nehoda policisty, přestože plnil služební úkoly, její průběh, okolnosti a způsob zavinění prověřují standardně i kontrolní orgány policie. Řidiče, který na pokyny policisty nezastavil, budou policisté také řešit," dodala Nováková.

Za úmyslné nezastavení hrozí podle mluvčí řidiči odebrání pěti bodů. U správního orgánu pak může dostat pokutu a zákaz řízení.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, nehoda, okres Strakonice, Strakonice, České Budějovice, Modlešovice, Čejetice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista při pronásledování ujíždějícího auta havaroval. Utrpěl středně těžká zranění  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.