Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Dačicku havarovala cisterna plná močůvky. Likvidace trvala téměř celou noc

Jindřichohradečtí policisté řešili včera odpoledne dopravní nehodu na Dačicku, kde se převrátila cisterna převážející močůvku. Následky nehody museli hasiči řešit několik hodin. Způsobená škoda se vyšplhala na sto tisíc korun.

K nehodě došlo po třetí hodině odpoledne v obci Dešná na Dačicku. „Devětačtyřicetiletý řidič traktoru Class 5000 Xerion s připojenou cisternou plnou močůvky při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla s přepravovaným kapalným nákladem, který změnil jízdní vlastnosti cisterny, v důsledku čehož došlo k převrácení cisterny," popsala nehodu policejní mluvčí Věra Mžiková.

Cisterna se převrátila na pravý bok a narazila do domu. „Při nehodě nebyl nikdo zraněn, požití alkoholu u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou," dodala Mžiková.

Na místě museli zasahovat také hasiči, kteří se postarali o likvidaci vyteklé močůvky. „Provedli jsme protipožární opatření a zlikvidovali uniklé látky. Statiku domu bude řešit starosta. Náš zásah trval téměř celou noc. Povolali jsme si cisternu a jako posilová jednotka byl povolán do Dešné jeřáb z jindřichohradecké stanice na vyproštění," okomentovala na Facebooku jihočeských hasičů mluvčí Vendula Matějů.

Vzniklá škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun. „Řidič byl za přestupek vyřešen v příkazním řízení," uzavřela policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, cisterna, Dačice, havárie, Dešná, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Dačicku havarovala cisterna plná močůvky. Likvidace trvala téměř celou noc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.