Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Klášterci hoří zemědělská hala. Škoda je 25 milionů korun

Škoda za 25 milionů korun vznikla při požáru zemědělské haly v Klášterci na Vimpersku. Hasiči museli vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Požár byl na tísňovou linku hasičů nahlášen před čtvrtou hodinou odpoledne. Hořet začala zemědělská hala, ve které bylo uskladněno seno, a také stroje. Jde o samostatně stojící objekt.

Na místo bylo nejprve vysláno pět cisteren profesionálních a dobrovolných hasičů, později si ale velitel zásahu vyžádal posily. „Byli svoláni dobrovolní hasiči obcí Horní Vltavice, Svatá Maří, Čkyně a Stachy s dalšími 7 cisternami a profesionální hasiči z prachatické stanice, kteří do Klášterce vyjeli s cisternou a automobilovým žebříkem. Vzhledem k rozsahu události a množství vyslané techniky byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Podle mluvčí je už požár pod kontrolou hasičů. „Zásah však bude trvat zcela určitě po celou noc. Hasiči budou hořící halu dohašovat. Pro týlové zabezpečení zásahu, pro zajištění zázemí pro zasahující hasiče byl na požářiště jako další posilová jednotka vyslán technický kontejner z prachatické stanice," dodala Matějů.

Výše vzniklé škody byla předběžně stanovena na 25 milionů korun, kromě haly jsou do ní totiž započítány i shořelé zemědělské stroje. Příčina požáru je v šetření. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjc.cz

Štítky krimi, hasiči, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Klášterci hoří zemědělská hala. Škoda je 25 milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.