Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Žena se ztratila při přeparkování auta. Našla ji policejní fena Ennysa

Šťastný konec mělo pátrání po čtyřiasedmdesátileté ženě, která se ztratila na Novohradsku, kde trávila dovolenou se svým manželem. Podle něj šla jen přeparkovat auto, zpět už se ale nevrátila. Do pátrání se zapojilo několik jednotek policistů a také psovod s fenkou Ennysou. Právě ta byla úspěšná a dezorientovanou seniorku našla.

K události došlo v noci z pondělí na úterý na Novohradsku, kde se v jednom z penzionů ubytoval starší manželský pár. „Kolem půl dvanácté v noci se na linku 158 obrátil muž s tím, že jeho žena šla kolem osmé večer přeparkovat vozidlo, ale do současné doby se nevrátila,“ popsala policejní mluvčí Lenka Krausová. Vzhledem k tomu, že žena neznala okolí, nebylo jasné, kam se mohla vydat.

Na místo vyrazilo několik jednotek policistů, a také policejní psovod se služební fenou Ennysou. Právě jim se ženu později podařilo vypátrat. „Když policejní kynolog přijížděl k místu oznámení, tak cestou na dálku viděl osobu, která sice ani v nejmenším neodpovídala popisu pohřešované, policistovi to ale nedalo, vozidlo otočil, a jel zjistit, o koho se jedná. Na místě, kde člověka míjel, už nikdo nebyl, i tak se s Ennysou rozhodl jít pátrat k přilehlým loukám a lesům, jestli přeci jen někoho neuvidí,“ vysvětlila Krausová.

Obezřetnost policejního psovoda se nakonec vyplatila. Fenka Ennysa pohřešovanou po chvíli vypátrala. Žena byla promočená, prochladlá a dezorientovaná. Policista ji převezl k penzionu a předal kolegům. „Vzhledem k počasí, které panovalo, měla pohřešovaná velké štěstí, že ji policejní kynolog se služebním psem vypátrali včas,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, pátrání, Ennysa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena se ztratila při přeparkování auta. Našla ji policejní fena Ennysa  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.