Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Požár zničil byt v Blatné. Škoda jde do milionů korun

Škodu za tři miliony korun způsobil v Blatné požár bytu, u kterého zasahovali první červnový den jihočeští hasiči. Na místo přivolali také zdravotníky, kteří ošetřili jednoho člověka ze zasaženého bytu. Příčina požáru je v šetření.

Požár bytu ve čtvrtém patře na sídlišti Nad Lomnicí v Blatné nahlásili hasičům ve čtvrtek v půl druhé odpledne. Na místo vyrazili profesionální i dobrovolní hasiči z Blatné, Bělčic a Sedlice. V okamžiku jejich příjezdu už někteří z obyvatel dům opouštěli. 

„Předsíň a přilehlá místnost byly zasaženy požárem v plném rozsahu. Hašení probíhalo vnitřkem domu a po ustavení plošiny byl zřízen další útočný proud zvenčí,“ popsali hasiči na Facebooku. Jednoho člověka museli ošetřit přivolaní zdravotníci. Hasiči také pomohli s evakuací zhruba deseti dalších obyvatel.

Před čtvrtou hodinou odpoledne se pořilo požár uhasit. „Škoda byla vyčíslena na 3 miliony korun, hodnota zásahem uchráněného majetku pak na 10 milionů," okomentoval mluvčí Vratislav Malý. Příčina vzniku požáru je v šetření. 

Mnoho řidičů se nevěnuje důsledně dopravnímu provozu. Hasiči popisují, jak uhýbat vozům jedoucím k zásahu

Nezmatkovat a prudce nebrzdit. To jsou základní pravidla, která by měli dodržovat řidiči v moment, kdy ve zpětném zrcátku spatří „na majáky“ jedoucí automobil. Například jihočeští hasiči se pravidelně setkávají při cestách k zásahům s...

Hasiči upozornili, že zásah jim komplikovala auta, která na sídlišti parkovala. To je problém, se kterými se nejen složky integrovaného záchranného systému setkávají často. „I tento požár na sídlišti připomíná jak důležité je mít volný průjezd k události a volné nástupní plochy pro požární techniku. Myslete na to prosím až budete parkovat," dodali. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, hasiči, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár zničil byt v Blatné. Škoda jde do milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.